Ensimmäinen kerta

Kaunis kesäinen päivä Aulangolla ja minun ensimmäinen kertani. Aivan uskokaa tai älkää, mutta elämäni ensimmäisen kerran olin kuvaamassa ihan oikeita malleja. Kyllä siinä jo maisemien ja luonnon harjaantunut valokuvaaja oli hiukan hermostunut, kun ei tiennyt mitä tuleman pitää.

Eihän siinä muu auttanut kuin kamat kantoon ja graniitti linnalle muistikorttia täyttämään. Vierähti muutama tunti touhutessa, ettei edes nälkä päässyt kiinni ottamaan. Tytöt ja pojat viilettivät kuvaajalta toiselle ja kuvaajat antoivat salamoiden välähdellä.

Useamman tunnin session jälkeen sitten siirryttiin ratsastustallille kavioita katselemaan. Löytyi joukosta muutama rohkeakin, joka kiipesi tuon uljaan nelijalkaisen lihaskimpun selkään. Onneksi matkassa oli riittävän pitkä objektiivi, ettei itse tarvinut aivan viereen mennä. Olisi tuo tamma kuitenkin tällaisen pöllin kaemmaksi pokaissut jaloistaan.

Päivä päättyi sitten portaiden kiipeilyyn näkötornilla. Aulangonjärven kauniit maisemat tarjosivat upean taustan kuvalle jos toisellekin. Tornin portaat ja tasanteet toimivat lepopaikkoina uurastaville kuvaajille ja heidän malleilleen. Minulle kuitenkin riitti kapuaminen ensimmäiselle tasanteelle. Olihan takana jo reilu 6h kuvailua ja kävelyä.

Ensikertalaisen jännityksestä ei ollut kuvauspäivän aikana tietoakaan, mutta lyhyen kotimatkan aikana pieni pelko hiipi mieleen. ”Entäs jos yksikään kuva ei miellytä malleja.” Niissä fiiliksissä sitten muistikorttia tyhjentämään ja koneella katsomaan tuloksia. Ensimmäisten kuvien jälkeen mieli hiukan rauhoittui; ”Eivät nämä nyt ihan kauheita ole”.

Muutaman tunnin katselun ja käsittelyn jälkeen sitten kuvia verkkoon ja malleille tietoa päivän saldosta. Eikä mennyt aikaakaan, kun jo ensimmäiset riensivät kertomaan onnistuneista otoksista. Kysyipä joku jo mahdollisuutta uusintaankin. Enhän mä taidakaan olla ihan tumpelo tuon kameran kanssa vaikka itse kuvaan joutuessani olenkin kuin Fiskarsin rautakankimainos. Ei meinaan taivu rajummassakaan käytössä.

Kaipa minä sitten jotain osaan, kun tuo kuvaaminenkin onnistuu. Ehkä myös omien ajatusten ja mielipiteidenkin kuuluville tuominen on homma josta selviän, kunhan muut muistavat pestä korvansa.

Print Friendly, PDF & Email